Unge samtaler
Jeg tilbyder et trygt rum, hvor dit barn kan tale om hvad der rører sig for dem. Nogle gange kan det være lettere at tale med en anden. Det kan svært at sætte ord på, hvad det er. Sammen udfolder vi deres erfaring, og jeg hjælper med at udfolde deres fortælling, deres egne forståelse, følelsesmæssige og sociale færdigheder, og handlemuligheder.
Det kan være flere eller nogen af følgende temaer: lavt selvværd, svært at sove, tankemylder, ensomhed, præstationspres, skole, socialt, venner, min krop, hvem er jeg, hvem vil jeg være, mine forældre, min nye familie, usikker fremtid, angst, tristhed og sorg. Din unge og du er velkommen.
- Der skal foreligge en forældresamtale inden samtaler med unge. Her får jeg jeres skriftlige samtykke, noget baggrund, og vi kan få afstemt forventninger og process.
- Ved behov for samtaler mellem forælder og mig, undervejs, inden eller efter, skal det også foregå indenfor tydelige rammer ved booking af en forældresamtale.
Terapi med børn 8-12 år
Terapi med børn 8-12 år bliver både en blanding af legeterapi og samtale. Det er en bevægelse mellem en kreativ tilgang til at møde barnet med fx. spil, tegning, legetøj, kreative udtryk og rollespil, samtidig med øje på at undersøge, hvad har dit barn brug for.
Der vil være fokus på at hjælpe dit barn sætte ord på hvad der fylder, hvordan de har det, hvad de har brug for, og hvordan vi voksne kan understøtte deres udvikling. Det kan være øvelser med handlingsmuligheder og problemløsning. Aktiviteter kan være strukturerede eller improviseret for at give mulighed for at udforske nye ideer. Der er fokus på at hjælpe dit barnet med noget indsigt i sig selv og sine relationer.
I terapien kan jeg få øje på hvad dit barn har brug for og sammen med dig, guide jer til at støtte jeres barn. Sådan et forløb er bedst egnet til et tæt samarbejde med forældre.
- Der skal foreligge en forældresamtale inden samtalen med barnet. Her får jeg jeres skriftlige samtykke, noget baggrund, og vi få afstemt forventninger og process.
- Der skal forældresamtaler parallelt med børnsamtaler. Forældresamtaler skal også foregå indenfor tydelige rammer med booking af tid til forældresamtale.
Psykologiske undersøgelser
Når børn og unge mistrives kan det være relevant at undersøge sammen med en psykolog, det, der fylder hos barnet og jer forældre. Det er vigtigt at undersøge barnets kontekst og samspil med deres omgivelser for at blive klogere på de kompleksiteter der er og samtidig kan det være en hjælp at undersøge mere konkrete styrker og udfordringer hos barnet via konkrete psykologiske tests.
Ved samtaler med både jer forældre og barnet kan vi både kigge rundt om barnet og inddrage dets perspektiv. Psykologiske tests vil kunne bidrage mere konkrete om bl.a. kognitiv profil ved intelligence test således at I få en samlede vurdering og anbefalinger om hvordan I bedste kan støtte jeres barns trivsel.
Rammer til psykologisk undersøgelse af børn og unge
FORÆLDRE
Afklarende forældre samtale eller Forældrerådgivning
Ved en afklarende samtale drøfter vi dit barns eller unges trivsel både i skole eller daginstitution, derhjemme og der vurderes om det kan give mening med en psykologisk undersøgelse. Det kan være, at dit barn skal henvises til psykiatrien.
Forældrerådgivning kan benyttes uden at lave en psykologisk undersøgelse.
Ved behov kan der aftales et andet møde mhp. afklaring eller uddybelse af allerede eksisterende vurderinger fra andre steder.
- 1200 kr til 50 minutter per gang.
- Uden børn og kun forældre.
PSYKOLOGISK UNDERSØGELSE AF BARN/ UNGE
Ved den afklarende forældre samtale kan der vurderes om der er et behov for at lave en psykologisk undersøgelse.
Der er en ‘hele’ pakke for en psykologisk undersøgelse af børn.
Ved den afklarende samtale kan der vurderes om det giver mening med at lave en ‘mindre’ undersøgelse alene med fokus på at afdække kognitive ressourcer med WISC-V.
EFTER AFTALE – PSYKOLOGISK UNDERSØGELSE AF BARN/ UNGE
1. Opstartssamtale(r)
2. Psykologisk undersøgelse
3. Afslutning: Tilbagemeldingsmøde(r), skriftlig rapport og vejledning.